top of page
  • Skribentens bildStyrelsen BRF Antennen

Nyhetsbrev #4 2024Denna gång kommer nyhetsbrevet lite tidigare för att påminna om Gårdsdagen på lördag 20 april (se mer information nedan). Även nyhetsbrevet i maj kommer att publiceras lite tidigare pga Föreningsstämman 30 maj.

 

Gårdsdagen 20 april – träffa grannar och gör en insats för att spara pengar för både Brf Antennen och dig själv

Vårens städdag är den 20 april. Då samlas vi och gör lite extra fint i vårt område samtidigt som vi sparar pengar. Samling kl 0930 utanför styrelserummet på 47A. Mellan 12 och 13 bjuds det fika och korv med bröd. En container kommer även att finnas på plats för medlemmar som vill slänga saker. Desto fler som är med desto mer blir gjort och inte minst sparar Brf Antennen pengar på att slippa anlita någon att utföra det som blir gjort. Att vara med är ett enkelt sätt att bidra positivt till föreningens ekonomi. Listor med vad som behöver göras kommer finnas utan för styrelserummet. Listorna kommer att sitta kvar ca en vecka och där kan du som inte har möjlighet att vara med på lördagen och vill göra en insats se vad som behöver göras.

 

I samband med fika på Gårdsdagen lämnas även en kort information från styrelsen och möjlighet att ställa frågor.

 

Renoveringsnytt och avloppsproblem

Vårt renoveringsprojekt som skulle startat på 57A-B fick med mycket kort varsel flytta starten till 59A-B pga problem med avloppen mellan våra och kommunens ledningar. Efter ett flertal stopp filmade vi våra ledningar och då visade det sig att kommunens ledning var full med makadam. Kretslopp och Vatten grävde snabbt upp och åtgärdade problemet. Dock påverkades våra (mycket gamla) ledningar till den grad att vi blev tvungna att byta dessa. Styrelsen undersöker möjligheten att åtminstone kräva Göteborgs stad på delar av arbetet. Hoppas på berörda medlemmars förståelse för ändringar med kort varsel.

 

Det kan vara bra att känna till att istället för att behöva hyra in och ställ ut byggbaracker kommer entreprenörernas arbetare att nyttja den f d fastighetsskötarexpeditionen på 39A (ingång via källargång som lunchrum och omklädningsrum). På så sätt sparar vi både pengar och slipper förhoppningsvis baracker på våra gårdar. Extra städning kommer att ske av berörd källargång och f d expeditionen. Planen är även att inom varje etapps område ha ett större källarförråd tillgängligt för entreprenörer att förvara material. I etapp 1 finns det ett förråd på 59A (ingång via källaringång). Även detta sparar pengar och vi minimerar behov av baracker o dyl.

 

Asfaltering

I november fick den planerade asfalteringen av diverse ställas in pga av snö. Därefter har vi väntat på ett nytt lämpligt tillfälle så fort våren ankommit. Nytt tillfälle planerades till första veckan i april. Och då kom det snö igen. I måndags blev det äntligen klart. Styrelsen hoppas att berörda är nöjda.

 

Byte elmätare

Många medlemmar har fått information från Göteborg Energi om att de skall byta ut elmätare. Styrelsen vill på förekommen anledning informera om att detta arbete inte har någon direkt koppling till om Brf Antennen kommer att införa IMD/gemensam el. Bytet är en del av Göteborg Energis löpande underhåll. Elmätarna är inte placerade inne i någon bostadsrätt. Vid föreningsstämman 30 maj kommer bl a frågan om att inför IMD/gemensam el att tas upp.

 

Bygga om/renovera? Inne el ute?

Nu är våren här och många vill ändra om inne eller ute. Det finns en del regler som man behöver ha koll på. Det mesta står i Trivsel- och ordningsregler. För att vara på den säkra sidan så att du inte gör fel uppmanar vi alla medlemmar att vid arbeten både inne och ute (t ex om du skall renovera en altan) att lämna in en renoveringsansökan. OBS att måla och tapetsera är inget man behöver ansöka om. Renoveringsansökan och Trivsel- och ordningsregler hittar du på www.brfantennen.se

 

Styrelsemöte flyttat

Mötet den 14 maj är flyttat till 7 maj. Alla medlemmar är välkomna med frågor till styrelsen 30 min innan ordinarie styrelsemöte, dvs 17.30-18.00. Styrelserummet hittar du på 47A. 

 

Ha en fortsatt fin vår

Önskar

Styrelsen Brf Antennen

 


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page