top of page

FRÅGOR OCH SVAR

FAQ
BLANKETTER

ANDRAHANDSUTHYRNING 

Kontakta alltid styrelsen om du vill hyra ut din lägenhet i andra hand. 

•    Andrahandsuthyrning - skriv ut, skriv under och antingen mejla ett scannat exemplar eller lägg i brevlådan utanför styrelsens lokal på 47 A. Blanketten mejlas till styrelsen@brfantennen.se

 

BADRUMSINFORMATION

2018 var stambyten och badrumsrenoveringar klara i BRF Antennens lägenheter. Klickan HÄR för att se PDF:er med information, manualer och instruktioner. 

BASTU

Vår gemensamma bastu finns på gaveln till 47 B. Nyckel får du genom nyckelansvarig (se anslag i trapphus). Bastun bokas på den digitala bokningstavlan som sitter utanför bastun eller via samma app som du kan boka tvättid.

För felanmälan av bastun - kontakta SBC på telefon 0771-722 722.

 

BLANKETTER OCH LIKNANDE

Tryck i listan på någon av blanketterna, formulären och ansökningarna, så öppnas separat PDF. 

Alla ansökningar behandlas vid nästkommande styrelsemöte. Se datum för möten längre ner i denna lista. 

•    Renoveringsansökan - ladda ner och därefter kan du skriva direkt i pdf, spara ner på din dator och mejla sedan dokument till styrelsen@brfantennen.se. Alternativt skriv ut och lägg i postlådan utanför styrelserummet. För att kunna behandlas på kommande styrelsemöte måste ansökning ha inkommit senast 5 dagar innan datum för styrelsemötet. Om du vill veta nära ett möte se "Möten" nedan.

•    Allmänna regler för renovering av badrum

•    Andrahandsuthyrning - blanketten finns HÄR. Skriv ut, skriv under och antingen mejla ett scannat exemplar eller lägg i brevlådan utanför styrelsens lokal på 47 A. Blanketten​ mejlas till styrelsen@brfantennen.se

•    Autogiroansökan SBC

CYKLAR

Boende i lägenhetshus får ställa cyklar i respektive hus källarvåning. Boende i radhus får ställa cyklar i det lilla förrådsutrymmet i närmaste lägenhetshus kortände (det krävs separat nyckel) och i cykelrummet intill närmaste miljörum/soprum. 

EKONOMISK FÖRVALTNING

Vår ekonomiska förvaltning sköts av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum. Kundtjänst nås på 0771-722 722.

•    Autogiroansökan SBC

 

FASTIGHETSSKÖTSEL OCH TEKNISK FÖRVALTNING

Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC) är vår tekniska förvaltare sedan 2013.  De ansvarar också för fastighetsskötseln.

Vill du ha hjälp av fastighetsskötare kontaktar du SBC:s kundtjänst: telefon 0771-722 722 (öppet mellan 07.00-21.00). 

Mer information om SBC hittar du på länken: www.sbc.se.

FELANMÄLAN

Använd formuläret på www.sbc.se/felanmalan för att anmäla ej akuta fel i din bostad eller i fastigheten. För akuta fel kontakta SBCs kundtjänst vardagar 07-21 eller jouren övrig tid (se portanslag för kontaktuppgifter).

Problem med skadedjur (råttor, myror mm) felanmäls direkt till vårt försäkringsbolag Länsförsäkringar på tel 010-172 97 29.

FLYTTA HIT

Välkommen till BRF Antennen! Styrelsen i Brf Antennen berättar gärna för nya medlemmar om hur vårt område fungerar och var olika saker finns. Vill du boka en tid? Mejla då styrelsen@brfantennen.se för överenskommelse om en tid. Läs gärna vårt välkomstbrev som beskriver det mesta du behöver veta. Du hittar det HÄR.

Som medlem i en bostadsrättsförening har du både rättigheter och skyldigheter. 

Tryck här för att läsa om en del av skillnaderna mellan att bo i en bostadsrätt respektive hyresrätt.

Kom ihåg:

...att teckna hemförsäkring och tilläggsförsäkring för bostadsrätt. 

...att beställa nytt elavtal.

...att begära flyttning av telefon, bredband och tv.

...att parkeringstillstånd och nyckel till eventuella bommar i området finns om du kontaktar styrelsen

FLYTTA UT

Tack för din tid hos oss på Brf Antennen! Tänk på att säljare måste överlämna samtliga nycklar man har rekvirerat (minst tre st). Om detta ej sker kan säljare bli ersättningsskyldig för nytt lås som måste inköpas av köpare.

Information om adressändring och blanketter för flyttanmälan får du hos Adressändring, telefon 020–97 98 99, www.adressandring.se, eller www.skatteverket.se.

FÖRSÄKRING

Föreningen har försäkring som täcker skador på själva fastigheten. När du tecknar din hemförsäkring, tänk på att också teckna en tilläggsförsäkring för bostadsrätt. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Vi har bland annat en lekplats i hjärtat av området, grillplatser, boulebana, bastu och lokaler som du kan hyra. Kontakta styrelsen@brfantennen.se om du vill hyra lokal eller har frågor om de gemensamma utrymmena. 

GÅRDSDAGAR

På hösten och våren träffas vi en dag där vi fikar, spelar boule - och städar våra gårdar och gemensamma utrymmen inomhus. Vi har en entreprenör som sköter rensning av rabatter och klippning av buskar. På gårsdagarna kan vi därför fokusera på det som ligger utöver detta. Inomhus gör vi bland annat rent i förrådskorridorer, tvättstugor och cykelförråden. 

Efter att vi har städat och gjort fint tillsammans spelar vi boule, grillar och umgås. 

Trädgårdsredskap finns i förråden bredvid tvättstugorna. I trappuppgångarna finns anslag med vilka som har nycklar dit.

Nästa gårdsdag: bestäms senast i september

HUSDJUR

Innehavare av husdjur ska övervaka att dessa inte stör eller förorenar i fastigheten och inte heller rastas i planteringar eller på barnens lekytor. Plocka upp djurets spillning. Du med lösgående katter får gärna hjälpa till att rensa sandlådor. Dörr med insatt kattlucka måste återställas till ursprungligt skick (ny dörr) vid flytt. Denna bekostas av den boende. 

KÄLLARFÖRRÅD

Källarförråd finns att hyra. Kontaktperson för uthyrning och kölistor finns på anslag i lägenhetshusens entréer. Tänk på att ställa sakerna på pallar så de inte skadas om vatten skulle läcka in.

I källarförråden får inget farligt avfall förvaras, inte heller däck eller mopeder. Du får inte ställa några föremål i gångarna.

LEDIGA LOKALER

Det finns ett begränsat antal förrådslokaler i varierande storlek för uthyrning i Brf Antennen. Kölista finns utanför styrelserummet på 47A. Hör av dig om du är intresserad!

Kontakta styrelsen@brfantennen.se om du vill hyra lokal.   

MÅNADSAVGIFTEN

Varje månad betalar du en avgift till föreningen. Den grundas på ditt så kallade andelstal, som i sin tur baseras på bostadsrättens storlek. Mer information om detta, se Trivsel- och ordningsregler

MÖTEN

Nästa styrelsemöte 25 juni. Mötet börjar klockan 18.00. Medlemmar är välkomna mellan 17.30 och 18.00 för att ställa frågor. OBS dag för möte kan ändras. Ev ändring publiceras här

NYCKLAR

När du flyttar in i lägenhet ska du få minst tre nycklar till din bostad. Om detta ej sker kan säljare bli ersättningsskyldig för nytt lås som måste inköpas av köpare. För frågor om nyckelhanteringen kontakta SBC på telefon 0771-722 722.

PARKERING OCH GARAGE

P-platser, kall- och varmgarage finns att hyra. Aktuella kölistor är anslagna utanför styrelserummet.

För frågor om uthyrning och kölistor, mejla styrelsen@brfantennen.se.

Besöksparkering finns vid kallgaragen mitt emot 45:an.

Det kostar 5 kr/tim. Automaten tar endast 1-, 5- och 10-kronorsmynt.

Det finns även möjlighet att betala med mobiltelefon. Information om hur du går till väga se information på automaten.

PERSONUPPGIFTER

GDPR står för General Data Protection Regulation och är en dataskyddslag som började gälla inom EU 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL) och handlar bland annat om hur företag och organisationer får behandla dina personuppgifter. 

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och adress, men även andra kontaktuppgifter. 

Som boende i BRF Antennen finns dina uppgifter (såsom namn, personnummer, adress, telefon och mejladress) i föreningens register. Uppgifterna behandlas för att vi ska kunna kontakta dig angående aktuella frågor i föreningen och för dig som boende. 

Föreningen behöver dina uppgifter för att till exempel kunna informera dig som boende, genomföra betalningsaviseringar och annat som hör till den löpande förvaltningen av din förening och våra bostäder. 

Om du väljer att flytta från Antenngatan och därmed träda ut föreningen kommer enbart nödvändiga uppgifter sparas för olika lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. 

Om du har frågor om behandlingen av personuppgifter inom BRF Antennen kan du skicka ett mejl till till styrelsen@brfantennen.se

RENOVERA OCH BYGGA OM

Vill du renovera eller kanske bygga uteplats, ramp för rullstol, kattlucka eller något annat? Kontakta styrelsen för hjälp och godkännande. Alla ändringar skall godkännas av styrelsen (ej t ex målning och tapetsering) Vissa byggnationer kräver bygglov, och installationer av exempelvis köksfläkt måste passa med det system som finns i fastigheten. Alla renoveringar och förändringar ska utföras fackmannamässigt. Mejla dina frågor till styrelsen@brfantennen.se.

Tryck i listan på någon av blanketterna och ansökningarna, så öppnas separat PDF. 

Alla ansökningar behandlas vid nästkommande styrelsemöte. Se datum för möten längre upp i denna lista. 

•    Renoveringsansökan - ladda ner och därefter kan du skriva direkt i pdf, spara ner på din dator och mejla sedan dokument till styrelsen@brfantennen.se. Alternativt skriv ut och lägg i postlådan utanför styrelserummet. För att kunna behandlas på kommande styrelsemöte måste ansökning ha inkommit senast 5 dagar innan datum för styrelsemötet. Om du vill veta dag för möte se "Möten". OBS renoveringsansökan måste signeras av medlem.

•    Allmänna regler för renovering av badrum

STADGAR

Vems ansvar är det när något behöver åtgärdas? Hur väljs styrelsen? Och vad är det exakt som gäller om du vill renovera? OBS uppdaterade stadgar antagna 30 maj 2024. Publiceras när registrering hos Bolagsverket är klar.

Läs om det och mycket mer HÄR i BRF Antennens stadgar

STYRELSEN

Styrelsen har det yttersta ansvaret för områdets skötsel och föreningens verksamhet. Styrelsen väljs vid föreningens årsstämma, som hålls i maj varje år. Styrelsen består av fem ordinarie ledamöter och en suppleant. 

Du hittar styrelsens lokal på Antenngatan 47 A en trappa ner. Här finns också en brevlåda för post till styrelsen. Du kan även kontakta styrelsen via styrelsen@brfantennen.se.

Ordinarie ledamöter:

Klas Pettersson, ordförande    

Magnus Janson, vice ordförande

Ahmed Farah, sekreterare

Ismo Kolari

Göran Leierth

 

Suppleanter:

Marco Cicolo

Pelin In 

Ylva Bergsten Wanders        

                                   

Vill du själv vara med och påverka? Vill du föreslå en granne, som du tycker skulle passa i föreningens styrelse? Hör gärna av dig till valberedningen@brfantennen.se

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER

Tryck här för att få reda på allt du vill veta om BRF Antennens trivsel- och ordningsregler. 

TVÄTTSTUGOR

Det finns en gemensam tvättstuga för varje gård:

41:an – för 39 A, B, 41 A, B, 43 A-D

45:an  - för 43 E – G, 45 A, B, 47 A-I

49:an – 49 A, B, 51 A-D

53:an – för 53 A, B, 55 A-I

57:an – för 57 A, B, 59 A-I

Tvättiderna är vardagar 08.00-20.00, lördagar 08.00-18.00 och söndagar 11.00-18.00.


Tvättider bokas via www.bokatvattid.se (antingen på dator eller via app). Det finns även en digital bokningstavla som sitter utanför varje tvättstuga. Instruktioner har delats ut till alla medlemmar.

 

Tvättmaskin för mattor finns i 49:ans tvättstuga. Även denna bokas via www.bokatvattid.se eller den digitala bokningstavlan utanför tvättstugan.

När vår tvättid är slut ser vi såklart till att det är städat och fint i tvätt- och torkrum. Kom också ihåg att fönster och dörrar ska vara stängda när du lämnar tvättstugan.

UNDERHÅLLSPLAN

Underhållsplanen är beslutad av föreningen och sträcker sig fram till och med 2047. Nedan följer ett urval av de större arbeten som kommer att göras i vårt område de närmaste åren. Utöver detta sker ett dagligt underhåll för att säkerställa att vi håller våra fastigheter i ett gott skick.

 

2024-25

• Målning av hus

• Byte av takpannor

• Renovering av balkonger

 

2026

•Dränering av två hus (vid behov)

•Byte fjärrvärmeundercentral

ÅRSREDOVISNING

Om du klickar HÄR hittar du den senaste årsredovisningen för BRF Antennen. 

ÅTERVINNING, MILJÖRUM OCH GROVSOPOR

I vårt område finns goda förutsättningar för att källsortera - och vi ska också göra det!

Grovsoprum

Brännbara och obrännbara grovsopor kan lämnas i vårt grovsoprum på 47:an. Grovsoprummet är öppet från klockan 17.30 och en halvtimme framåt de dagar som styrelsen har ordinarie styrelsemöte. Du hittar de aktuella datumen HÄR

Kompost och trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall kan du slänga i den container som finns tillgänglig på våra gemensamma städdagar två gånger om året. Man får inte slänga denna typ av avfall i våra soprum. På gårdarna 43, 51 och 55 finns komposter för trädgårdsavfall, såsom löv och finklippta tunna grenar. OBS! Inga hela grenar, plankor eller andra föremål som inte förmultnar snabbt. "Gräsklipp" läggs i egen rabatt som näring. Gårdens boende ansvarar för respektive kompost.

Miljörum

Här sorterar du matavfall såsom matrester, kaffesump och ägg utan skal. Det är också i miljörummet som du kan slänga restavfall som inte sorteras ut för återvinning. Exempel på avfall som du kan slänga i miljörummets kärl är blöjor, dammsugarpåsar, plastföremål som inte är förpackningar. Tänk på att om kärlen är fulla är det inte tillåtet att ställa avfall ovanpå kärl. Föreningen får då betala en straffavgift. Är det fullt i det ena miljörummet gå  i första hand till det andra rummet och i andra hand ta med sopor hem och testa igen dagen därpå.

Återvinningscentralen och farligt avfall

Stora prylar, liksom farligt avfall (kemikalier, ljuskällor, färg- och oljerester t ex) kan du lämna på återvinningscentralen. Den närmaste finns i Högsbo industriområde. Farligt avfall kan också lämnas till kretsloppskontorets "Farligt avfall-bil" som kommer till området ett par gånger per år (se tidtabell på www.goteborg.se).

Återvinningsplats

Vid kallgaragen finns en återvinningsplats för förpackningar av kartong och wellpapp, metall, glas och plast (både hård- och mjuk plast). Där finns också behållare för tidningar och batterier. 

ÖVERLÅTELSE AV LÄGENHET

Överlåtelsemottagare, som kontaktas vid försäljning av bostadsrätten, finns hos SBC, telefon 0771-722 722.

Har du några fler frågor du vill få svar på eller som du tycker borde finnas med i denna lista? Skicka då gärna ett mejl till styrelsen@brfantennen.se.

FELANMÄLAN
FLYTTA
GÅRDARNA
NYCKLAR
PARKERING
MÖTEN
RENOVERING
STADGAR
TVÄTT
bottom of page